Mijn naam is Kirsten Manussen en ik ben kinder- en jeugdpsycholoog. Mijn studie heb ik afgerond aan Universiteit Utrecht. Al een hele tijd is het mijn droom om een eigen praktijk te beginnen en kinderen te kunnen helpen. Ik heb ontdekt dat ik een hele eigen manier van werken heb, waarbij ik zowel gebruik maak van mijn wetenschappelijke opleiding en analytische manier van denken als van mijn sterke intuïtie en interesse in de alternatieve gezondheidszorg.

Sinds mijn veertiende weet ik dat ik hooggevoelig ben (u kunt meer over dit onderwerp lezen onder het kopje ‘hooggevoeligheid’ in het menu). Door mijn hooggevoeligheid maak ik makkelijk contact met kinderen en kan ik mij goed inleven in hun belevingswereld. Ik vind het belangrijk om het kind centraal te stellen in het onderzoek of de behandeling en de tijd te nemen het kind goed te leren kennen. Hierdoor kan ik goed kijken wat een kind nodig heeft en hoe de goede hulp kan worden gegeven in de behandeling. Daarnaast kan ik ouders/verzorgers en leerkrachten bijstaan met advies. Op deze manier hoop ik kinderen te kunnen helpen zonder dat medicatie of doorsturen naar een GZ-psycholoog voor een diagnose nodig is. Soms is een diagnose echter op zijn plaats. Als dat het geval is kan ik hiervoor een indicatie geven.

Het is voor mij belangrijk om als psycholoog te blijven doorleren en groeien. In 2012 en 2014 heb ik de negendaagse cursus ‘The School of The Work by Byron Katie’ gedaan. The Work is een manier om stressvolle gedachten te identificeren en onderzoeken en kan ook bij kinderen worden toegepast. 

Daarnaast blijf ik op de hoogte van nieuwe ontwikkeling door lezingen, cursussen en symposia bij te wonen.

Ik ben lid van het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen, lidnummer: 218754). Dit is de beroepsvereniging van psychologen. Meer informatie hierover is te vinden op www.psynip.nl. Daarnaast ben ik geregistreerd bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd, mijn registratienummer is 130002952.